MLECZKO PSZCZELE
Specjalny koncentrat substancji odżywczych, wytwarzany przez pszczoły robotnice zaopatrujące królową - matkę w pokarm.
Zawiera kompleks witamin z grupy B (w dużym stężeniu zwłaszcza witaminy B5 i B6, witaminy A, C, D, E, składniki mineralne, enzymy, 18 różnych aminokwasów, substancje bakterio- i wirusobójcze. Jest naturalnym źródłem czystej acetylocholiny, która uczestniczy w transporcie impulsów pomiędzy komórkami.
Mleczko pszczele poprawia logiczne myślenie, koncentrację i ogólną sprawność psychofizyczną. Utrzymuje w zdrowiu strukturę kości oraz stawy, wspaniale wzmacnia system immunologiczny. Pomaga w przypadku astmy, chorób wątroby, złamań kości, chorób skóry.
Można go polecić każdemu, niezależnie od płci i wieku.
UWAGA!
- Mleczko pszczele powstaje z pyłków kwiatowych, miodu i wydzieliny gruczołu ślinowego pszczół robotnic, dlatego osoby mające alergię na pyłki kwiatowe powinny zażywać ten preparat bardzo ostrożnie, zaczynając od małych dawek. W przypadku wystąpienia reakcji alergicznej natychmiast należy zaprzestać stosowania.
- Mleczko pszczele zażywane z miodem wywiera silniejsze działanie.
- Należy go przechowywać w chłodnym miejscu, ponieważ łatwo się rozkłada w wyższej temperaturze niż pokojowa.